Bilder från KV!

Amatör-FAX och SSTV går utmärkt att titta på med detta enkla modem som sättes mellan KV-mottagarens hörlurs- eller högtalarutgång och serieporten på din PC. Komponenterna monteras lämpligen på ett litet VEROBOARD-kort och gör du det riktigt kompakt så får det faktiskt plats inuti DSUB- kontakten. Ingen yttre strömförsörjning behövs utan erfoderlig ström tas från datorn.

Naturligtvis behöver du ett program också och det heter JVFAX. Senaste versionen som jag noterat är 7.1A och finns t ex hos SARTG PC-bank ftp://sartg.intron.se. När du ska igång med programmet kan det vara lämpligt att titta i QTC nr 5/95 där de vanligaste frågorna besvaras. Vill du sända själv behövs det några fler komponenter. Titta då i QTC nr 6/94. Hela årgångarna 94 och 95 har dessutom div artiklar i ämnet.