Vårutflykt
till Brindåsberget lördagen den 19/3 1994
av SM4SCT

När vårsolen börjar kännas på allvar, kommer också en stark känsla av välmående. Detta drabbade SM4SCN Åke, SM4EFE Henrik och undertecknad som i sällskap med klubbkamraten Hans gorde en superminiexpedition till Brindåsberget, 462 m ö h.

Jag hade, under vintern, gjort vissa ombyggnationer på min snövessla och provkört den med gott resultat varför det nu var läge för något nyttigare än provkörningar. Ekipaget lastades med spillved, korv, dricka och HW-9 varefter färden avgick från Sågen med Hans på skoter i täten. Först via inlandsbanan till Brindsjön, sedan igensnöade vägar till Brindåsen och därefter en gammal körväg med bedårande utsikt åt alla håll. Vi kunde inte låta bli att ta fotopaus på uppvägen och noga begrunda de vackra vyerna som omgav oss.

Väl framme på Brindåsberget riggades HW-9 upp med trådantenner. Eftersom det blåste ganska duktigt så var vi tvingade att ordna ett vindskydd och detta löstes med en medhavd presenning som upphängdes med antennlinan trädd genom öglorna. Vidskydd med inbyggd antenn kallas detta.

Medan Hans och jag ordnade grillelden körde Henrik HW-9 för fulla segel med assistans av Åke. Det blev några QSO från den vårfagra platsen och pojkarna såg ut att trivas gott med korv i ena handen och radiorattar i den andra. Vi grillade, åt och drack till CW-tonerna från denna lilla, härdiga apparatur och när alla var mätta och belåtna så avriggades detta vackra QTH för hemfärd.

Sådana här utflykter borde göras ofta då vi alla är begåvade med så härlig natur och dessutom alldeles gratis. Hoppas att det vore möjligt med något liknande arrangemang till stundande vinter och gärna med övernattning under fältmässiga förhållanden. Allt sådant är bra för det gemensamma, "radiotiska" välbefinnandet.

Hälsningar SM4SCT Lennart